I kill, therefore I am

Recent verhuisd en ik heb alles opgezegd wat ik op kon zeggen om me vervolgens weer als verse klant aan te melden. Abonnement op ‘t FD gecanceld en meteen weer een nieuwe genomen. Eerste jaar met 50% korting. Wat een warm welkom. Idem dito voor een aansluiting bij XS4ALL. Deze keer de eerste maand gratis, het allernieuwste modem aan de muur en een heuse monteur die de hele boel netjes en vooral gratis aan komt sluiten.

Alleen van KPN heb ik definitief afscheid genomen. Bellen over koper is zo uit de tijd. Dat opzeggen ging overigens prima en gaat bij mij de boeken in als de eerste goeie ervaring met het Koninklijke Belhuis. Dat wil zeggen, ik heb alleen de laatste rekening à raison van € 38,59 nog openstaan. Vandaag plofte er een dreigbrief op de mat dat mijn telefoon wordt afgesloten als ik niet binnen een week de rekening voldoe. Wow, precies zoals ik had gevraagd.

mammoet.jpg

De wereld is ingesteld op veroveren, scoren, adrenaline, de kick van winnen. Dat is een mannending in een overwegend mannenmaatschappij. Dat komt zo, heel lang geleden ging een man net zolang van huis weg tot-ie een mammoet had omgelegd. De vrouw deed in de tussentijd de was, plukte bessen en bereidde - zorgzaam als ze was - bij thuiskomst de mammoet. De man doodt, de vrouw verzorgt. Doden is ingegeven door de historische inborst van de helicoïdale dna-structuren waarmee mannen zijn uitgerust. En als de prooi eenmaal dood is en niet meer beweegt, giert de adrenaline door de mannelijke aderen. Da’s ‘t signaal voor ‘mission completed’. Occido ergo sum. Ik dood, dus ik ben. Dat is wat mannen liefdevol associeren met het zorgen voor anderen. Da’s een uiting van het geven van waardevolle bijdragen.

Vandaag de dag heeft de man nog altijd geen zinvol alternatief voor het doden van zijn prooi. En het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan. Als klant sta je bij de meeste mannen dan ook vol in de vuurlinie. Kijk er daarom niet gek van op dat een mannelijk verkoper recht op zijn doel afgaat en zonder voorspel naar het hoogtepunt toewerkt: de close. Close is kill. En daar houdt het feest voor mannen op. Sales only. Als je eenmaal klant bent, beweeg je niet meer en is de prooi dood. Mission completed. Neem ons niet kwalijk als je nooit meer iets van ons hoort. Zo zijn wij nu eenmaal. Because we care.