I kill, therefore I am

Recent verhuisd en alles opgezegd wat ik op kon zeggen. Abonnement op NRC gecanceld en meteen weer een nieuwe genomen, inclusief de gratis iPad. Niet dat ik die wilde hebben, maar je wordt zo alleraardigst verwelkomd. Idem dito voor de ADSL bij XS4ALL. Deze keer met een maandje gratis, het allernieuwste modem en een heuse monteur die de hele boel netjes aansluit.

De enige uitzondering is KPN. Daar heb ik alleen maar afscheid van genomen. Bellen over koper is zo 20e eeuw. Dat opzeggen ging uitermate goed en gaat bij mij de boeken in als de eerste prima ervaring met het Koninklijke Belhuis. Dat wil zeggen, ik heb alleen de laatste rekening à raison van € 38,59 nog openstaan. Vandaag plofte er een geautomatiseerde dreigbrief op de mat dat mijn telefoon wordt afgesloten als ik niet binnen acht dagen betaal. Wow, precies zoals ik had gevraagd.

mammoet.jpg

De wereld is ingesteld op veroveren, hunten, scoren, adrenaline, (de kick van) winnen. Dat is een mannending in een overwegend mannenmaatschappij. Dat komt zo, heeel lang geleden ging een man net zolang van huis weg tot-ie een mammoet had omgelegd. 't Vrouwtje deed in de tussentijd de was, plukte de bessen en bereidde bij thuiskomst de mammoet. De man doodt, de vrouw verzorgt. Da's de historische inborst van de respectievelijke helicoïdale dna-structuren. En als de prooi dood is en niet meer beweegt, giert de mannelijke adrenaline pas echt door de stoere, mannelijke aderen. Mission completed. Ego occidam ergo sum. Dat is wat mannen zo liefdevol 'zorgen' noemen.

Vandaag de dag heeft de man nog altijd geen zinvol alternatief voor het doden van zijn prooi. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als klant sta je bij de meeste mannen nou eenmaal vol in de vuurlinie. Je moet er dan ook niet gek van opkijken als je door een mannelijk verkoper zonder voorspel pushy tot een hoogtepunt wordt gedwongen. Die gaan voor de close; close is kill. En daar houdt het voor ons mannen dan ook op. Sales only. Als je klant bent, beweeg je niet meer. Prooi dood. Mission completed. Wees niet boos als je nooit meer iets van ons hoort. Zo zijn wij nu eenmaal. Because we care.