Een sales blog, royal?

Jazeker, niet in  de erfelijke of aangetrouwde lijn, zoals de corrupte grootvader van onze koning koninklijk was, maar in de zin van de urban definition of royal: 'to give something a greater value' en 'when something is beyond what you expect'.

Flauw, dat grapje van die corrupte grootvader...

Hoezo? Was-ie toch ook? De grens tussen verkopen en omkopen is nou eenmaal erg diffuus. En wees eerlijk, hij heeft beter voor zichzelf gezorgd dan wij bij elkaar opgeteld. De Prins is dood, lang leve de Prins.

Klopt het dat je door WA der NL bent gesommeerd om het voorvoegsel Royal te staken?

Nah, via een van zijn serviele vazallen, de Brabantse Comisionado del Rey Wimmetje van de Donk. Ons weerwoord op het decreet hebben we zonder omhaal gepubliceerd. Sindsdien is het stil a/d overkant.

Waarom altijd die confronterende stijl?

Royal Dutch Sales is wars van alle dingen die iedereen al doet en ageert vol overgave tegen de apatische middelmatigheid van het Hollandsch verkopersgilde. Zou ik in die kruistocht beter uit de verf komen met veel omhaal van woorden, denk je?

Is al dat Engelse taalgebruik nou echt nodig?

Ik schrijf zoals ik denk en dat gaat in twee talen. Ik ben professioneel sterk op de US gericht en daar spreken ze toevallig Engels. Puristen, pedante taalridders en andere linguïstische haarklovers worden met pek en veren buiten gegooid. Get a life, mate.

Waarom kan ik op Royal Dutch Sales geen comments plaatsen?

Die vraag krijg ik vooral sinds het niet meer kan. Toen het kon deed je het niet en nu het niet meer kan, wil je het ineens?

Sorry, hoor. Ik vroeg het me gewoon af...

Ik ben groot voorstander van de digitale discussie, zolang ik er zelf geen deel van uit hoef te maken. 't Leidt allemaal zo af, hè?

Je zegt iedere vrijdagochtend nieuwe updates toe. Waarom beloof je dingen die je niet waarmaakt?

Kijk, dat noemen ze nou marketing. Je ronselt zoveel mogelijk muppets met hooggespannen verwachtingen, maakt ‘t niet waar en kijkt wat er aan de strijkstok blijft hangen. Snap je?

Wat is jouw pitch?

Heb ik niet. Ik heb inmiddels een bescheiden peloton van hele aimabele klanten die me regelmatig bij hun waardevolle netwerk introduceren. Zou je daarom het best aan hun kunnen vragen.

Voor wie schrijf je deze FAQ?

Voor iedereen die steeds weer dezelfde vragen stelt, voor fanatici met abjecte voorstellen en infame zinspelingen maar vooral voor jou, die er de humor van inziet.

Waarom drink je bijna nooit een kop koffie bij wijze van kennismaking?

Kennismaken doe ik a/d telefoon. Koffie drink ik als er een business opportunity wordt ingebracht. Is niet voor iedereen logisch, gek genoeg. Deze policy scheelt me sloten koffie en zeeën van tijd, kan ik je zeggen.

"Royal Dutch Sales dient geen enkel commercieel doel." Hoe kan dat nou met jouw achtergrond?

Het is mijn publieke platform waar ik ongefilterd, maar wel zonder namen te noemen, kan opschrijven wat ik van de commerciële arena vind. Ik schud er het stof van mijn kleren, so to say.

Anders gesteld, dan: wat wil je er mee bereiken?

Zoveel mogelijk mensen wakker schudden dat je niet op voorsprong komt als je alles doet wat iedereen al doet. En je moest eens weten op hoeveel weerstand dat stuit. Noem het gerust een kruistocht. Nou ja, wel lekker van de straat. Dat dan weer wel.

Wanneer word je eerste boek uitgegeven?

Als niemand het nog verwacht. En dat zou best wel eens snel kunnen zijn.

Met wat voor soort mensen breng je bij voorkeur je tijd door?

Met iedereen die groot denkt, nooit tevreden is met de status quo, 100% verantwoordelijkheid neemt, goed is in zelfspot & zelfreflectie en 't niet accepteert als-ie slechte wijn krijgt te drinken. Want wat is er nou erger dan dat?

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gehad?

Ik word erg prikkelbaar van de adviserende volksziekte waarbij hele sneue types zich vanuit hun zolderkamer succescoach noemen en er niets aan overhouden. Dan vraag ik je. Ga 's lekker aan het werk!

Je hebt je jarenlang afgezet tegen public speaking. Nu doe je het zelf ook. Is dat niet hypocriet?

Ik was om toen ik berekende dat ik van vijf keer drie kwartier keynote speaking twee weken all-inclusive naar een 5-sterren resort op Fiji kan. Daar zit ik dan heel hypocriet met een Mojito over zee uit te kijken.

Waarom ben je zo'n activist tegen cold calling?

Omdat die zichzelf en hun omgeving onnodig geweld aandoen. Het is de meest stupide manier om klanten te ronselen. Waarom iets doen waar je meestal mee verliest?