De Royal Dutch Sales Book Society (sinds 2012) bestaat uit een gezelschap van business professionals die vier keer per jaar aan tafel schuiven bij restaurant Hendrik van Maurick in Vught om de inzichten te delen van een sales- of businessboek.

Er zijn nauwelijks spelregels. Het enige dat we samen afspreken is dat we aan tafel nooit in debat gaan. Daarnaast pitchen we niets van onszelf; iedereen aan tafel is tenslotte de beste in wat-ie doet en shameless self promotion is zo onvoorstelbaar passé. Nou ja, elke onverlaat die deze principes niet respecteert, wordt door de voorzitter met gestrekt been naar buiten gewerkt.

En last but not least worden dames en sales trainers principieel aan de deur geweigerd. We noemen het toch zeker niet voor niks een Heerentafel. Speaking about sales trainers? Ach, die faseren zichzelf binnen het eerste half uur al uit. We hebben de oorzaak nog niet kunnen duiden. Iets met eigenwaarde, denken we.

Wie zitten er dan aan tafel? Nou, dit is zo’n beetje het profiel: een businessman, gedreven door adrenergisch succes en gelouterd door magistrale missers; een veellezer, komt meer brengen dan halen, een Bourgondiër met een positieve kijk op zo’n beetje alles en iemand die zichzelf vooral niet te serieus neemt.

Ben jij zo’n geweldenaar? Meld je dan aan en we bellen dan even om het een en ander door te lopen. Als we het vervolgens nog steeds allebei een goed plan vinden dat je aanschuift, betaal je een non-refundable fee van € 125,— excl. de BTW. De rekening van het diner wordt daarmee voldaan, dus het kost je niets.

Daarna kan er voor een kalenderjaar worden geparticipeerd. De kosten bedragen € 500,— en dienen vooraf te worden voldaan. Bij een afzegging of opzegging wordt 't restant aangewend voor een eindejaarsborrel, waar je in het laatste geval zelf niet meer aan meedoet.

Bijeenkomsten zijn in de private dining room van restaurant Hendrik van Maurick in Kasteel Maurick in Vught en vangen aan om 18:00 uur en gaan net zo lang door tot de laatste het licht uitdoet. Kasteel Maurick heeft drie kasteelsuites die kunnen worden gereserveerd, mocht je je roes uit willen slapen en je chauffeur die avond verhinderd is.

We ontmoeten elkaar op de laatste dinsdagavonden van januari, april, juni en oktober in ieder jaar. Tijdens de eerstvolgende sessie op 29 oktober wordt The Go-Giver van Bob Burg besproken en hebben we een recent opgenomen Skype interview met Bob over hoe zijn Five Laws of Stratospheric Success zijn te matchen met de 48 Laws of Power van Robert Greene. Is dat episch of wat!


De foto in de header is een interpretatie van Leonardo da Vinci’s Last Supper door Jamie Beck van Ann Street Studio en is om een stukje balans in het geheel te brengen want soms is het gewoonweg jammer om geen dames aan de Heerentafel te laten aanzitten. Anyway, de foto is een uitsnede van een bigger piece of art en de oplettende kijker ziet dat Jamie 12 versies van haarzelf heeft genomen. Mooi, toch?