De Royal Dutch Sales Book Society (sinds 2012) bestaat uit een gezelschap van business professionals die vier keer per jaar aan tafel schuiven bij restaurant Hendrik van Maurick in Vught om de gezamenlijke inzichten te delen van een boektitel uit de amazon.com categorie marketing & sales.

Er zijn weinig spelregels, echter deelnemers gaan aan tafel niet in debat en zien meerwaarde in het stapelen van een diversiteit aan inzichten tot een kleurig palet van mogelijkheden. Niemand wil zijn gelijk halen, maar brengt opgedane ideeën en gedachten als waardevolle bijdrage voor het geheel.

Het gezelschap kenmerkt zich door senior pros die een uitvoerende of leidende rol hebben in sales operations en dus ongegeneerd met klanten bezig zijn. Empirisch onderzoek dwingt ons om alle full time adviseurs van tafel te weren. Vraag ons niet waarom maar op de een of andere manier faseren die zichzelf (van nature) uit.

Anyway, hoe ziet het proces er uit? Nou, zo: we vinden elkaar in het profiel van senior pro, die gedreven is en ambitieus, gek op lezen en leren, komt meer brengen dan halen, houdt van goed eten en exquise wijn (want wat is er nou erger dan slechte wijn?) en is van huis uit begiftigd met een positieve kijk op het leven.

Na je aanmelding volgt een telefonische intake om te kijken of je aan tafel tot je recht komt en prikken we in het positieve geval een datum. Vervolgens betaal je een non-refundable fee van €125,-- excl. de BTW. We betalen daarvoor de rekening van het restaurant, dus het kost eigenlijk niets.

Na de eerste sessie worden ervaringen uitgewisseld en bij een wederzijds positieve feedback kan er voor een jaar worden deelgenomen. De kosten zijn €500, vooraf te voldoen. Bij afzegging of opzegging wordt 't restant gebruikt voor de eindejaarsborrel waar je in het laatste geval zelf niet meer aan meedoet.

Bijeenkomsten zijn in de private dining room van restaurant Hendrik van Maurick in Kasteel Maurick in Vught die aanvangen om 18:00 uur en doorgaan totdat de laatste het licht uitdoet. Kasteel Maurick heeft drie kasteelsuites die kunnen worden gereserveerd, mocht de chauffeur die avond verhinderd zijn. Tijdig reserveren, dus.

We ontmoeten elkaar op de laatste dinsdagavonden in januari, april, juni en oktober. Voor 2019 komen we dan bij elkaar op 29 januari, 30 april, 25 juni en 29 oktober. Op 30 april bespreken we een titel van Roger Fisher: Getting to Yes, Negotiating Agreement Without Giving In.