De Royal Dutch Sales Book Society (sinds 2012) bestaat uit een gezelschap van business professionals die vier keer per jaar aan tafel schuiven bij restaurant Hendrik van Maurick in Vught om de gezamenlijke inzichten te delen van één boektitel uit de Amazon.com-categorie marketing & sales of management & leadership.

Er zijn weinig spelregels, echter deelnemers gaan aan tafel niet in debat en zien meerwaarde in het stapelen van een diversiteit aan inzichten tot een kleurig palet van mogelijkheden. Niemand wil zijn gelijk halen, maar brengt opgedane ideeën en gedachten als waardevolle bijdrage aan het hele gezelschap.

Tot de zomer van 2018 had de RDS Book Society een besloten karakter; vanaf oktober gaat-ie publiek. We schuiven graag een aantal stoelen bij. Deelname geeft je een uitgelezen mogelijkheid om een diversiteit aan bright minds te ontmoeten. Er zit al snel meer dan 250 jaar toegepaste ervaring aan tafel.

Het gezelschap behoudt een omvang waarin iedereen voldoende ruimte ervaart om ideeën te kunnen delen. De huidige leden zijn al jarenlang verbonden aan deze non-commercial activity van Royal Dutch Sales. En dat is een mooie bevestiging, vinden we zelf dan toch. O ja, er worden overwegend Engelstalige boeken gelezen.

Anyway, hoe ziet het proces er uit? Nou, zo. We vinden elkaar in het volgende profiel: senior pro, gedreven en ambitieus, gek op lezen en leren, komt meer brengen dan halen, houdt van goed eten en exquise wijn (want wat is er nou erger dan slechte wijn?) en is van nature begiftigd met een positieve kijk op het leven.

De diversiteit die we nastreven is een mix van B2B en B2C, mannen/vrouwen (a.k.a. mensen), topverkopers en succesvolle ondernemers, ambitieuze freelancers, whoever. Zolang je maar niet je best hoeft te doen om slim over te komen. Het aantal trainers & coaches blijft beperkt tot het absolute minimum. Jij weet waarom.

Na je aanmelding volgt een telefonische intake om te kijken of we goed bij elkaar passen. Vervolgens wordt de datum van de eerstvolgende gelegenheid overeen gekomen en volgt de betaling van een non-refundable €125 excl. de BTW. We voldoen daarvoor de rekening van het restaurant, dus het kost niets.

Na de eerste sessie worden ervaringen uitgewisseld en bij een wederzijds positieve feedback kan er voor een jaar worden deelgenomen. De kosten zijn €500, vooraf te voldoen. Bij afzegging of opzegging wordt 't restant gebruikt voor de eindejaarsborrel waar je in het laatste geval zelf niet meer aan meedoet.

Bijeenkomsten zijn in de private dining room van restaurant Hendrik van Maurick in Kasteel Maurick in Vught op de laatste dinsdagen van januari, maart, juni en oktober. In 2018 zien we elkaar dan op 30 oktober en in 2019 op 29 januari, 30 april, 25 juni en 29 oktober. In oktober 2018 staat er 'n boek van Nicholas Read op het programma: Selling to the C-Suite, 2nd Edition: What Every Executive Wants You to Know About Successfully Selling to the Top.