Snode Salesplannen

ROYAL DUTCH SALES CANVAS — Over 100 dagen is het jaar over & uit en gaat de teller weer op nul. De sales targets zouden nu toch al wel moeten zijn gerealiseerd, vind je niet? Nou ja, om je te faciliteren om ze in 2019 voor de zomer aan te tikken, wordt er in de RDS HQ ijverig gewerkt aan de Royal Dutch Sales Canvas: een heuse one-pager om de juiste koers te zetten en te houden. Want dat is nou net waar het vaak aan mankeert bij de Hollandsche Sales Brigades: Focus, your future depends on it. Keer de 80/20 om en je kunt vier keer zoveel doen. Keertje doorrekenen?

5² LIFE HACKS SLIDER — De afgelopen 5 weken zijn de 5² Life Hacks gepubliceerd. Ze staan nu alle 25 in een slider om ze nog eens in één adem door te nemen. Met dank aan Suus van den Akker die de thema’s en mijn beeldende zelf fantastisch in vijf cartoons heeft vervat en aan Hanneke Pepers voor het maken en bewaken van de Koninklijke Huisstijl, in dit geval dan weer de slider van deze longread. Of ik die Life Hacks altijd allemaal leef, is de meest gestelde vraag. Nee, niet. Voor FGA van geheel andere aard verwijs ik je graag naar de FAQ-page. Enjoy.

RDS BOOK SOCIETY — Royal Dutch Sales organiseert al zo’n 7 jaar de gelijknamige Book Society. Da’s een eigenzinnig gezelschap dat vier keer per jaar een goed boek leest en daar tijdens vijf dinergangen bij Kasteel Maurick opgedane inzichten over uitwisselen. Niet alleen van dat boek, maar wel in relatie tot de inhoud, als je nog begrijpt wat ik bedoel. Hoe dan ook, er is voor de sessie van 30 oktober nog 1 stoel vrij. Kijk even of dat iets voor jou is en meldt je aan. Onverschrokken als je bent. Is het niks, heb je toch lekker gegeten.

PRINCIPLES FOR SUCCESS — Het boek Principles van miljardair en filantroop Ray Dalio is door de RDS Book Society een van de hoogst gewaardeerde boeken. Ik lees ‘m nu voor de derde keer en mocht je nou willen weten of ‘t wat voor je is, kun je de acht beschreven episodes ook in een klein half uurtje bekijken. Dat loopt qua tijd aanzienlijk uit de aandachtscurve van het doorgaans niet zo transcendentale brein van een verkoper, maar jij gaat dat zeker volhouden, toch? Zo niet, dan is The Art of Reading van Shane Parrish misschien iets voor je. Werkt ook voor ‘t kijken.

SNODE SALESPLANNEN MAKEN — O ja, nog even over salesplannen gesproken: als je nou een gemiddelde salescycle hebt van drie maanden, begint het nieuwe new business jaar zo’n beetje nu. Dus als je het 2019-plan zo tegen de kerstdagen lanceert, loop je alweer drie maanden achter. En dat er nou zo weinig sales- en eindbazen zijn die dit fenomeen in de gaten hebben, geeft je te denken. Misschien vandaag even bij marketing binnenlopen? Want als er nou iets is wat je niet wilt, is het wel een wedstrijd beginnen met 0-3 op de klok.


De foto in de header is de crew van een videoproductie, die onder auspiciën van Imagine People en BLIK film recent is opgenomen. Over snode plannen gesproken: we hebben ze gemaakt en zijn er zelfs iets mee gaan doen. We komen er aan het begin van 2019 mee de wereld in, dus sta ons toe en geef ‘t nog even de tijd. Voor de eerste die raadt wat dit initiatief is all about, staat er een Methusalem Armand de Brignac koud in de kelders van onze HQ in Vught. Is dat wat? Cheers!


Abonneer je op de Royal Dutch Updates. Iedere vrijdag bij het wakker worden: food for thought & food for action. Het grootste risico wat je loopt is dat je meer gaat verkopen. Waarvan akte.