Managing Change

IK WEET WAT GOED VOOR JOU IS - Je struikelt tegenwoordig over zelfbenoemde experts, in wat dan ook. Waar je in de jaren 90 continu tegen alwetende consultants aanliep, kom je in de jaren 10 nauwelijks om de so-called expert heen. Als ik zo'n vogel hoor of zie moet ik altijd aan een uitspraak van Norman Ralph Augustine denken: "If stock market experts were so expert, they would be buying stock, not selling advice". Als artsen staken, sterven er minder mensen. En wat denk jij wat er gebeurt als alle experts een weekje vrijaf nemen? Right! Adviseurs zijn inhoudelijk vrij zinloos, maar wel prima voor de economie. Categorie: onuitroeibaar.

NIKS NIEUWS - Het verkoopvak zal volgens sommigen nooit meer zo worden als het geweest is. Klopt ook. De wereld (en het leven erop) verandert aan de lopende band. Denk eens aan de impact op het vak toen de telefoon (online!) zijn intrede deed. En wat denk je wat een aardverschuiving er plaatsvond toen verkopers zich in heuse automobielen konden verplaatsen. Nu moeten ze de auto weer uit, want we zijn (daar is-ie weer) online. Het zijn de bewegingen die veranderen. Negeer iedereen die je wil doen geloven dat 't nog nooit zo is geweest als nu. Gewoon slim meebewegen.

FORBIDDEN FRUIT - Solution -, value -, consultative selling en van die dingen zijn nog altijd hypie hypie. Volgens sommigen gaat 't heul ergens anders over. Het gaat over Purple Cows en anderen zijn zo bruut om het supermarktmodel Pull Marketing weer als hip te betitelen. Again, nothing new here. Het beste en van alle tijden verkoop je altijd nog op angst en hebzucht. Dat laatste deed de slang al met Eva en zij op haar beurt met Adam. De financiële sector loopt er al sinds mensenheugenis massaal op binnen: fear & greed. Only strategies change; verder hoef je je geen zorgen te maken.

MONEY MONEY MONEY - Mijn jongste (8 jaar) heeft een Art Journaling Project over zijn zelfbedachte onderwerp GELD afgerond, waarvan hieronder de kern van de zaak in een kleurrijk drieluik. Interessant gevalletje is dat iedereen hier een mening over heeft. Dat ondermaatse verkopers met de hoogte van hun prijs worstelen en geld volgens sommige bevolkingsgroepen de wortel is van alle kwaad, is ouder dan de weg naar Rome en popt vooral op in tijden van crises. Da's net nu, dus. "Anybody who tells you money is the root of all evil doesn't fucking have any" ~ Boiler Room

geld3.jpg
geld2.jpg
geld1.jpg