Enig idee...?

Enig idee waarom de doorsnee sales manager vooral focust op het laatste stadium van een sales forecast: wanneer de order (nou eindelijk eens een keer) komt? Als die order niet komt, ligt de oorzaak vrijwel zeker in het eerste stadium van de buy cycle. Zou de aandacht dan niet beter daar op kunnen worden gericht? #latestageopps vs. #earlystagetrends, in hashtag-termen gesproken.

headsand.jpg

Enig idee waarom er bij nogal wat lieden een disclaimer onder de email staat? Zie ze zelfs bij only the lonely ZZP'ers onder de berichten staan. Lekker belangrijk! De Rabobank doet 't af met een link. Lees de zotheid voor de lol eens door of laat onderstaande opsomming tot je doordringen:

  • Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
  • Voor de juistheid en volledigheid op deze website kan niet worden ingestaan.
  • Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van deze website.
  • De informatie mag uitsluitend door de afnemer zelf worden gebruikt.
  • Afnemer mag de informatie niet overdragen, verveelvoudigen, bewerken of verspreiden.
  • Afnemer is verplicht aanwijzingen omtrent het gebruik van de informatie op te volgen.
  • Ten aanzien van de inhoud van deze website bestaat geen overnemingsvrijheid.

Ik ben -zoals je kunt opmaken- ernstig in overtreding, aldus de Rabobank. Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe een onderbetaalde bankklerk het absurde beleid van zijn broodheer schaamteloos en met droge ogen weet te verdedigen.

Enig idee waarom de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens van diezelfde bank 40 pagina's moet bedragen? En dat terwijl er niet eens voor de juistheid en volledigheid van de informatie kan worden ingestaan! Enig idee waarom ik bij het downloaden van iTunes akkoord moet gaan met 68 pagina's bullshit, die nog nooit van z'n leven door iemand zijn of zullen worden gelezen?

Farmaceuten hebben baat bij ziekte, zegt mijn logische verstand. Enig idee waarom jij en ik dan toch het vertrouwen hebben in een goede afloop als we hun pillen met gevaar voor eigen leven tot ons nemen? Omdat we zo gauw niks beters kunnen bedenken of omdat iedereen het doet? Wel eens stilgestaan bij een mogelijke bijwerking van antidepressiva? Kun je errug depressief van worden.

Enig idee waarom iedereen tegenwoordig wel het besef heeft dat het allemaal om de klant draait, maar dat het in de praktijk nog steeds niet allemaal om de klant draait? Wel aardig dat er weer een hele industrie met so called specialists opstaat die precies weten hoe je een klant centraal stelt. Knappe koppen! #hypiehypie

Enig idee wat een bedrijf waard is dat de kennis van een ander (een niet bij dat bedrijf betrokken slimmerik) exploiteert en uitsluitend met freelancers werkt? Nada noppes niksnie. Vrij lullig voor iedereen die denkt er ook maar iets mee op te bouwen. Nu je dit leest niet meer.

Enig idee waarom er zoveel zichzelf respecterende bedrijven zijn die naast een handjevol grote klanten heel veel kleinere hebben en nooit andersom? Enig idee waarom er van al die bedrijven maar een handjevol is dat een plan heeft om die verhouding te gaan kantelen?

Enig idee waarom zoveel verkopers angst voor afwijzing hebben? Hebben bergbeklimmers ook vaak last van hoogtevrees, dan? Enig idee waarom verkopers met angst voor afwijzing zo vaak afgewezen worden?

Ik vroeg pas aan een verkoper waarom klanten van hem kochten. Eureka, 't werd 'm in 100% van de gevallen gegund. Ik vroeg of-ie enig idee had waarom-ie dan nog zo hard voor zijn geld moest werken. "Is 't zo lastig klanten vinden die jou iets gunnen?"

En zo blijf ik me verbazen.