Social media, sales 2.0 en van die dingen

Gisteren kreeg ik de illustere zinsnede weer eens van iemand te horen: "ik weet niet of het nou echt allemaal effect heeft, hoor". Moet je eens hardop zeggen en let dan op dat nou echt allemaal en het afsluitende woordje hoor. Klinkt sneu, hè? Komt ook omdat het antwoord op zo'n vraag altijd "nee, het heeft (in jou geval) ab-so-luut geen effect" is. Enfin, de verzuchting slaat op online social media activiteiten. De twijfelachtige quote hoor je uitsluitend van gasten die er weinig tot niets mee doen en het op voorhand een waste of time vinden. Dat hoor je aan dat woordje 'allemaal' terwijl het in werkelijkheid bijna niks is. Hoe druk kun je zijn, huh? Laat me hier voor eens en voor altijd een generiek dilemma uit de wereld helpen. Kijk, als je weinig of niets met iets doet, wordt 't nooit wat. Dat is met alles zo. Ook met social media.

Als verkoper, als zelfstandige of als ondernemer is er een fantastische gelegenheid om in contact te blijven met je netwerk, ze te informeren, waardevolle kennis en content te delen, frequenter met ze te communiceren en meer van ze te weten te komen. Daarnaast is er een zeer efficiënte manier om met een paar clicks in contact te komen met anderen die dezelfde interesses of vragen hebben over het onderwerp waar jij specialist in bent. En ja, er is een ultieme ontmoetingsplaats om kennis en ervaringen te brengen, te halen & te delen over wat en met wie dan ook. En die ontmoetingsplaats heet populair gezegd social media.

Nou ik het zo opschrijf, begin ik eerlijk gezegd ook te twijfelen. Ik weet niet of het nou echt allemaal effect heeft, hoor. Ach wat. Lekker niks doen! Gelukkig verandert de wereld om ons heen ook niet. Wat zou je dan moeilijk doen? Mooi vier jaar voor niks blogjes zitten tikken, zeg. Damn.