Excellence. Always.

Gek ben ik op de uitzinnig positieve energie van professionele sales forces; op de ultieme wilskracht om alles uit de kast te halen, de bereidheid om elkaar te helpen een wereldorder te scoren, de uitzonderlijke drive om continu meer dan de maximale prestatie te leveren. Ik ben gek op de oerkreet van een verkoper die te horen heeft gekregen dat-ie een prachtige klant voor zich heeft gewonnen; op de enthousiaste reacties van management en collega’s, die minstens zo blij zijn om weer een klant het beste van het beste te mogen leveren. Gek ben ik als maandelijks het dak eraf gaat wanneer een voltallig bedrijf de zoveelste buitengewone prestatie viert.

Ik ben ook gek op verkopers die hun tijd claimen om zoveel mogelijk in contact te zijn met klanten. En helemaal gek ben ik op de verkoper en marketeer die de handen ineen slaan omdat ze weten dat ze samen zoveel meer waard zijn dan twee. Ik ben evenzeer gek op verkopers die hun vakliteratuur bijhouden, salesboeken lezen, best practices spotten en de essentie met hun vakbroeders delen. En op altijd lerende verkopers die voorop lopen omdat ze weten dat ze het mooiste vak aller tijden in een continu veranderende wereld uitoefenen. Ja, gek ben ik op verkopers die acteren op hun doelen en dagelijks evalueren; op verkopers die – for better or worse – verantwoordelijkheid nemen voor hun gedrag en performance.

Ik ben gek op de vibes van een high energy organisatie, op de bijna letterlijke trilling van bedrijven die voor de absolute top gaan, voor raw excellence en voor hen die geen genoegen nemen met minder. En last but not least ben ik gek op de leiders die zo’n cultuur weten te creëren, waar alleen de besten willen werken.

En soms, heel soms maar, denk ik dat ik gek ben.