Out of office: always!

Iedere vrijdag krijg ik een heel pak out of office replies, als reactie op mijn wekelijkse email met de nieuwe Dutch Sales Blogs.

De berichten zien er allemaal hetzelfde uit: "Ik ben er effe niet. Maandag ben je de eerste." Iedereen weet dat je met mobiele email op zak loopt, mate. Het is 2010, weet je? Ik heb vorige week eens een check gedaan op een paar vogels met een out of office reply, die in de tussentijd wel driftig aan het twitteren waren. Killing, als je weet dat klanten dat ook kunnen zien.

fok.jpg

Er zijn legio mogelijkheden om de verzender te woord te staan, als jij er geen zin in hebt. Overbodig om die hier op te gaan sommen, lijkt me. Een out of office reply kan gewoon niet meer en heeft voor een verkoper (don't we all sell something?) ook nooit gekund. Een verkoper is namelijk altijd out of office. En je klanten weten bij wie ze terecht kunnen, als jij er toevallig niet bent, toch? Voor wie is dat doodse bericht dan toch bestemd?

Als rechtgeaard verkoper laat je het initiatief nooit bij je klanten liggen. En als het je toch niet zoveel uitmaakt, reply dan op de manier zoals Cory Doctorow (via Seth's Blog) het doet: "I'm on vacation until 30/09/2010. When I get back, I'm going to delete all the email that arrived while I was gone, so if this note is important, please send it to me again after that date."

Ben benieuwd of het aantal out of office replies afneemt. Ik zal een voorspelling doen: not.