Valuable nonsense

De laatste tijd reis ik nogal eens cattle class met Ryanair. Als je bij de boeking 8 euro extra betaalt, mag je instappen met priority. Het enige verschil is dat je ietsje eerder met de benen in je nek zit dan de rest.

101007.jpg

Pennywise als ik ben, zet ik nooit een vinkje bij priority boarding. In plaats daarvan observeer ik het vermakelijke tafereel waarbij the rich & famous als eersten tussen de hekken het vliegtuig in worden gedreven. Er is namelijk altijd wel iemand die verongelijkt roept: "Hé, geen priority! Wat doe jij hier?" De royals checken of er toevallig geen burgers in hun rij staan, door met een schuin oog naar de instapkaart van hun medepassagiers te kijken.

You'd better wait, want je wordt keihard weggehoond of meedogenloos de rij uitgesmeten. Eenmaal in het vliegtuig (met de nadruk op tuig) is iedereen weer hetzelfde.

Ik weet het: dit is geen marketing blog. Bedenk als verkoper of bedrijf alleen heel even wat het kan betekenen als je 10 miljoen keer nonsense weet te verkopen à raison van 8 euro. Valuable nonsense, weliswaar.