350x aan tafel

Dit jaar heeft 253 werkdagen. Daarvan is de gemiddelde verkoper er 220 van present. Ruimte genoeg voor minstens 350 gesprekken met klanten, denk ik dan.

De tijd lijkt alleen twee keer zo hard te gaan als je bezig bent met het maken van verkoop- en accountplannen, bezoekverslagen, de forecast en allerlei andere -bij voorkeur Excel gerelateerde- verslagleggingen. Het CRM-systeem vraagt ook de nodige aandacht en je declaraties uitschrijven en verdedigen kost in een jaar ook zo maar een week. De boring sales meetings heb je gewoon bij aanwezig te zijn en duren altijd langer dan je denkt. Alle offertes schrijf je zelf (ieder keer weer opnieuw) en je moet behoorlijk intern lobbyen om (leverings) problemen te voorkomen of op te lossen. Je bent minstens een uur per dag bezig om je mail te beantwoorden en je online visibility vraagt ook de nodige aandacht.

En als je dat allemaal hebt verstouwd, sta je onderweg naar een grote kans standaard vast in het verkeer. Al met al ben je dan gemiddeld 90% van je tijd kwijt aan stupide, onnodige activiteiten. Dat reduceert je kansen op een vorstelijke bonus behoorlijk.

De pest is dat als je genoegen neemt met die 90% non-selling time, je later zult worden herinnerd als een hardwerkende, gemiddelde verkoper. Dat zou toch een lullig vooruitzicht voor je moeten zijn?

En aan wie ligt het nou dat jij arm en berooid oud gaat worden? Aan je bedrijf of aan de keuzes die je maakt?

Happy New Year, mate!