Which side are you on?

Het nieuws van deze week was weer één groot feest!

Goldman Sachs gaat een gemiddelde bonus van $ 775.000 per werknemer uitbetalen. Bij elkaar opgeteld staat de jackpot op ruim $ 20 miljard. En die keren ze aan zichzelf uit. De aandeelhouders van Goldman Sachs zijn op z'n zachtst gezegd not amused: "In plaats van geld te besteden aan bonussen zou het moeten worden uitgekeerd aan aandeelhouders, stellen de aandeelhouders voor." Lekker hoog WC-eend gehalte en een prachtig voorbeeld van een logische self-centered focus. Wat zou jij roepen als je geld in die club had zitten?

daddario.jpg

Veronica Lario neemt geen genoegen met de 2 tot 3 ton die haar soon to be ex Silvio Berlusconi als maandelijkse bijdrage voorstelt. Ze zat zelf meer richting de € 43 miljoen per jaar te denken. Dit is zoooo gewoon. Hij gaat een factor 5 lager zitten en zij een factor 10 hoger. Het standaard protocol van uit elkaar gaan, toch? Tja, in zo'n discussie bekijk je de zaken vanuit je eigen perspectief. Da's ook weer een typisch geval van logisch.

De Hoge Raad heeft bepaald dat "World Online, ABN AMRO en Goldman Sachs onrechtmatig hebben gehandeld jegens beleggers en hen hebben misleid." Dat is juridische taal voor: "jullie hebben de zaak belazerd en de beleggers en masse genaaid." Het ergste dat de banken nu nog kan overkomen is dat ze hoge boetes gaan krijgen. En als ze die niet kunnen betalen, krijgen ze staatsteun. What the hack! En ik beloof je dat als jij een graaiend bankiertje zou zijn, je een heel andere visie op deze zaak zou hebben dan nu het geval is.

Wie was er in die tijd ook alweer verantwoordelijk voor ABN AMRO? O ja, Rijkman Groenink. Net als bij Nina Brink blijft het magisch realisme zo goed als zeker aan de muur van Rijkman's living hangen.

Dubai World stelt betalingen met een half jaar uit. Sjeik Mohammed bin Rashid al Maktoum kan even de terugbetaling van een islamitische obligatie van 4 miljard niet meer ophoesten. Het VAE-staatje was al een tijdje geleden door zijn kamelen heen en de oliebronnen staan ook al weer even droog. Nu is het geld dus ook op. Collega-emiraat Abu Dhabi had al eens 20 miljard aan meneer Maktoum overgemaakt en vindt het nu welletjes. Typisch geval van uiteenlopende belangen.

Weet je wat nou zo leuk is aan verkopen? Je bent altijd in de weer met het verbeteren van de positie van je klant. Niet met baked air, maar met harde resultaten. En dat schept een band. You're on their side.

O ja, op bovenstaande foto zie je calendar- and escort girl Patrizia D'Addario, die afgelopen zomer uit de school klapte over de niet bepaald politieke avonturen die ze met de Prime Minister van Italië had.

Kijk naar een vermakelijk fragment waarin Congressman Cliff Stearns vragen stelt over het ethisch karakter van Goldman Sachs' ex-CEO Henry Paulson. Meer achtergond over deze zaak vind je hierrr.