Denk aan mij

We nemen niet de objectieve, maar de subjectieve werkelijkheid waar. Sinds kort is wetenschappelijk vastgesteld dat een helling minder stijl oogt - en dus minder energie van je vraagt - als je alleen al aan een goede vriend denkt.

Wie een vriend bij zich had of aan een vriend had moeten denken, schatte de helling minder steil dan solowandelaars en mensen die niet aan een vriend hadden gedacht, ontdekte een team van Britse en Amerikaanse wetenschappers recent.

iceclimbing.jpg

iceclimbing.jpg

We wisten het eigenlijk al wel: onze gedachten bepalen hoe we in de wereld staan. Daar hadden we toch geen wetenschappers voor nodig? De belangrijkste energievreters zijn onze mindfucks en niet de mate waarin we werk verzetten.

Als je state of being wordt bepaald door subjectieve waarnemingen, ben je dus in staat je eigen script te schrijven. En dat begint eenvoudigweg met een gedachte. Hoeveel mooier kun je het nog krijgen?

Als je een order verliest, voor dichte deuren staat, een prospect niet terugbelt, je prijs te hoog is of je eigen bedrijf niet doet wat het moet doen... ben je een solowandelaar op een  steile berg in ijle lucht.

Ik raad je aan oprecht te gaan lachen. Er is altijd een aanleiding, zoals bijvoorbeeld een goede vriend. Als je lacht, verander je de subjectieve werkelijkheid in positieve zin. Begin er nu mee, als je nog niet zover was; je bent tenslotte de regisseur van je eigen film.

Je trekt mensen en klanten aan die passen bij je gemoedstoestand. Lachen, dus. Niet alleen goed voor je omzet. Goed voor alles en iedereen. It shapes your day. And your life.