Recession proof selling


skinnypig.jpgHet lijkt wel of we het er allemaal over eens zijn dat het slecht gaat met de economie. De kredietcrisis heeft ons in slecht weer gebracht, het gros van de jaar- en kwartaalcijfers valt tegen, de beurs is grillig, lange termijnkredieten worden niet of nauwelijks meer verstrekt, investeringen worden uitgesteld en ondernemingen zijn op zijn zachtst gezegd voorzichtig met het nemen van stoere besluiten. Het ene deel van de wereld bevindt zich in een recessie en het andere deel dendert er met een enorme vaart op af.

We kunnen er niet omheen. Iedereen heeft of krijgt ermee te maken, zo wordt ons duidelijk gemaakt.

Moeilijke tijden als verkoper, hè? Je sales cycli worden langer en klanten zeggen vaker "nee". Niet omdat ze voorkeur geven aan de concurrent, maar omdat ze gewoon even helemaal niets doen. Prijzen staan onder druk en je moet meer water bij de wijn doen om de spaarzamer wordende deals binnen te slepen.

En? Zit je bevestigend ja te knikken bij het lezen van bovenstaande alinea? Dan zit je gebakken. Gebakken in de crisis die je jezelf aanpraat of aan laat praten.

Realiseer je dat er -alleen in Nederland al- dagelijks ettelijke miljarden Euro's worden uitgeruild. Blijf je daar deel van uitmaken of laat je je gek lullen?

Als je bevestigend antwoordt op de eerste vraag, kijk dan vanaf dinsdag met me mee in een serie van 8 artikelen over Recession Proof Selling.

Wil je niets missen? Neem een RSS-feed of schrijf je in voor een wekelijkse update per e-mail.

Ennuh, het kost niets. Je loopt hooguit het risico dat je meer gaat verkopen.


Links naar de postings van Recession Proof Selling:

  1. Prachtige excuses
  2. Always keep the end in mind
  3. Hunt like a farmer
  4. Numbers don't lie
  5. Doe iets (anders)
  6. Sales productivity
  7. De perfecte verkoper
  8. Crisis? What crisis?

Je kunt alle artikelen ook als eBook downloaden.