Laws of Success

Dit is de RDS Monthly, de rubriek waarin ik de highlights deel van artikelen, boeken, podcasts en video's die ik de afgelopen maand - als veelvraat van ‘al het geene tot het commercieele eenige betrekking heeft’ - heb geconsumeerd. Ondanks dat mijn nog te lezen, luisteren & kijken wishlist gelijk opgaat met de uitdijing van het heelal, ben ik altijd geïnteresseerd in opmerkelijke suggesties.

GELEZEN — Ik weet niet of je ooit nog eens van plan bent een boek te schrijven over je geniale inzichten, maar lees dan eerst Perennial Seller (The Art of Making and Marketing Work That Lasts) van Ryan Holiday. Waar de boze droom van iedere auteur is dat-ie niet gelezen wordt, beschrijft Perennial Seller de karakteristieken van boeken die al decennia in toenemende aantallen blijven verkopen. Wie wil het niet? Ryan Holiday begon zijn carrière bij Robert Greene, auteur van The 48 Laws of Power en schreef zelf een cultboek onder high performance coaches en topatleten: The Obstacle Is the Way. Zijn creative agency adviseert auteurs als Tony Robbins, Tim Ferriss en Ariana Huffington.  He walks the talk, kun je wel zeggen. En da’s door de bank genomen een zeldzaamheid. Al lees je ‘m alleen daarom al.

GEHOORD — De What’s Next! podcast van Tiffani Bova met Tom Peters. Tiffani is Global Customer Growth and Innovation Evangelist at Salesforce en Tom Peters is ex-McKinseyaan en auteur van o.a. In Search of Excellence. Ik ben een raving fan van Tom Peters en volg ‘m sinds ik uit de business luiers ben. Een van zijn quotes is mijn mantra en hangt al 3 huwelijken boven mijn bed: “If Not Excellence, What? If Not Excellence Now, When?” Anyway, het gaat hier om de podcast van Tiffani. Haar expertise ligt op het snijvlak van Sales, Technology & Innovation. Ze bevindt zich in het hol van de leeuw (Salesforce) en omringt zich met de brightest business minds on the planet. Prima reden om haar op de voet te volgen. De What's Next! podcast scoorde onlangs goud bij TopSalesWorld.

GEZIEN — Nog zo’n klassieker: Think and Grow Rich van Napoleon Hill. Typisch voorbeeld van een Perennial Seller. Geschreven door Napoleon Hill in 1937, als afgeleide werk van The Law Of Success uit 1925. Op instigatie van Andrew Carnegie werd Hill verzocht de principes te achterhalen van de superrijken. Hij interviewde ze allemaal en kwam tot 13 wetten, die ze maakten tot wat ze waren en hadden bereikt. Je begrijpt ‘t: succes gegarandeerd. Moet je de 13 wetten wel volgen. Niet alleen in je hoofd, maar daarna ook in de praktijk. Altijd lastig als je niet weet wat je wilt. Anyway, er is in het najaar van 2017 een 90 minuten durend docudrama van gemaakt door een stelletje enthousiastelingen onder auspiciën van de Napoleon Hill Foundation. NB Vooral niet kijken als je lijdt aan plutofobie.

REVISIT — Ik heb in 2017 niet veel gepubliceerd, behalve binnenskamers. Je kunt er maar druk mee zijn. Met klanten. Desondanks ging 5 Obessies van Topverkopers behoorlijk vliegen met alleen al 700 vermeldingen op LinkedIn. De 5 Obsessies is een soort self-assessment waarmee je uit een paar zinnen kunt opmaken of je in de categorie topverkoper thuishoort. Of niet. Dat denk je nu misschien al wel te weten omdat je de beste in de hut bent, maar wat nou als je wordt omgeven met onvoldoendes? Kun je als zes minnetje nog steeds de beste zijn, toch? Is een veel voorkomend verschijnsel en bijna onuitroeibaar. Lees 'm maar eens op je gemak door en als je begrijpt wat ik bedoel, kun je ‘m altijd nog delen met je contacten, die natuurlijk precies weten wat jij er mee wilt zeggen.

QUOTE — “Push assertively for the next step. The longer time you allow, the more bad things can happen. Buyers make spending decisions far greater than yours in minutes, not weeks.” ~ Alan Weiss


PS De foto in de header is een epic voorbeeld van een referral die ik in het voorjaar van 2017 via vriend Cees van Asselt van University of Sales kreeg ingeschoten. Voor ik het wist stond ik voor de Europese sales & marketingbrigade van Kasperksy Lab in Parijs. En ik kan je zeggen, die hebben behoorlijk wat te verduren sinds Fuckface Von Clownstick ze vanuit de heup probeert om te leggen. Cat. bijzondere uitdaging.


Abonneer je op de Royal Dutch Updates. Iedere vrijdag bij het wakker worden: food for thought & food for action. Het grootste risico wat je loopt is dat je meer gaat verkopen. Waarvan akte.