Principles & More

Dit is de RDS Monthly, de rubriek waarin ik de highlights deel van artikelen, boeken, podcasts en video's die ik de afgelopen maand - als veelvraat van ‘al het geene tot het commercieele eenige betrekking heeft’ - heb geconsumeerd. Ondanks dat mijn nog te lezen, luisteren & kijken wishlist gelijk opgaat met de uitdijing van het heelal, ben ik altijd geïnteresseerd in opmerkelijke suggesties.

GELEZEN — Ik lees, luister & kijk zo'n beetje alles van Tim Ferriss - voor de meesten bekend als auteur van The 4-Hour Workweek - en hij schrijft veel. Heel. Veel. Zijn meest recente boek is zojuist gelanceerd: Tribe of Mentors. Waar jij & ik misschien een handjevol mentors in ons leven kunnen duiden, heeft Tim voor zichzelf meer dan 100 'eclectic experts' geïdentificeerd, die hem - al of niet persoonlijk - door het leven hebben genavigeerd. In dit boek deelt hij hun 'secrets for success, happiness, meaning and more'. Ik ben gek op boeken die je niet van A-Z hoeft te lezen, maar @random, in dit geval zo'n 5 pagina's per mentor/hoofdstuk. Hetzelfde laken een pak met zijn vorige bestseller, Tools of Titans. Waarom niet allebei bestellen?

GEHOORD — Venture Hacker Naval Ravikant is CEO en co-founder van AngelList, een website voor startups, angel investors en werkzoekenden (bij die startups). AngelList haalde in 2014 ruim $100 miljoen op en financierde 243 startups met 2.672 investeerders. Naval investeerde in meer dan 100 bedrijven, waaronder Uber, Twitter en Yammer. Volgens Farnam Street is Naval een 'incredibly deep thinker who challenges the status quo on so many things'. Ik luisterde naar twee podcasts: een via OFF RCRD (00:39:32) en de ander via Farnam Street (2:00:50). Overigens is 't een alleraardigste bijkomstigheid om 'm van dichtbij mee te maken als je geïnteresseerd bent in cryptocurrencies.

GEZIEN Meet Ray Dalio, eindbaas van Bridgewater Associates, de grootste hedge fund firm in de wereld, met een belegd vermogen van zo'n $160 miljard. Ray heeft volgens Forbes een geschat vermogen van $17 miljard en dan heb je volgens Thijs Verhees 'toch iets goed gedaan in je leven'. Ray's nieuwe boek, de New York Times Bestseller Principles, wordt a/d Heerentafel van de RDS Book Society op 16 januari besproken. Luister, vooruitlopend op onze commentaren alvast naar het interview (01:06:44) wat good old Tony Robbins met hem had. Twee mastodonten met elkaar in gesprek. In 1 woord fantastisch. Ik ben - as we speak - halverwege Dalio's boek en weet nu al dat ik het gewoon zou kopen en lezen, als ik jou was.

REVISIT Lees de eindjaarsblog Here's To The Crazy Ones nog eens aandachtig door. Ik heb in mijn historie vooral gebruik gemaakt van alle mogelijke vormen van sandbagging, maar er zijn ook verkopers die hun klanten voor de 31e december van enig jaar willen overtuigen dat 't nu wel genoeg is geweest allemaal. Buy or die. Stel jezelf op de hoogte van zomaar 5 strategieën om te closen, goedschiks of met het mes o/d keel. Het jaar is nog 30 dagen jong, amigo. Doe er wat ludieks mee. Je leeft tenslotte maar 1x. Deel 'm anders alvast ergens. Dan weten je klanten dat je onderweg bent. Naar succes. Dat geldt overigens ook voor hun, maar heb je nog niet helder voor het voetlicht gekregen. Anders hadden ze wel gekocht, nietwaar?

QUOTE — De quotes van Robert Greene, auteur van het fenomenale boek The 48 Laws of Power, zijn onnavolgbaar. Zijn quote waar ik nog over nadenk: 'There are people who attract happiness to themselves by their good cheer, natural buoyancy, and intelligence. They are a source of pleasure, and you must associate with them to share in the prosperity they draw upon themselves.'


PS De foto in de header is het tafereel van Snowwhite uit 2009 van de veel te vroeg overleden Belgische fotograaf Marc Lagrange. Ik heb 'm geschoten bij Restaurant  Noble in 's-Hertogenbosch, pleisterplaats voor m'n vrijdagse lunch. Boek 'm gerust in de agenda, mocht je een keer op gepaste wijze bij willen praten. Cheers, amigo!


Abonneer je op de Royal Dutch Updates. Iedere vrijdag bij het wakker worden: food for thought & food for action. Het grootste risico wat je loopt is dat je meer gaat verkopen. Waarvan akte.